Žene ne izlaze sa nezaposlenim muškarcima

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene ne izlaze sa nezaposlenim muškarcima

Žene nemaju razumevanja za tešku ekonomsku situaciju i visoku stopu nezaposlenosti kada je u pitanju biranje partnera.

Naime, jedno američko istraživanje je pokazalo da 75 odsto žena ne bi izašlo sa muškarcem koji nema posao.

Muškarci, sa druge strane, nemaju takvih predrasuda, 46 odsto ih je reklo da bi izašlo sa nezaposlenom ženom, dok 19 odsto nema nikakvih predrasuda prema nezaposlenim partnerima.

Studija, koja je provedena u Americi, a u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je učestvovalo skoro 1.000 ljudi, pokazala je tradicionalnu podelu polova, prema kojoj žene muškarce vide kao one koji zarađuju, dok se one brinu za porodicu.

"Ženama je važno da njihov muškarac zarađuje, dok pripadnicima jačeg pola to nije bitno", kazala je Irene Lakota sa internet-stranice It's Just Lunch, koja se bavi spajanjem slobodnih.

Ona je dodala da će nezaposleni muškarci teže pronaći partnera, a najteže je onima koji nemaju poslovnih ambicija. Ipak, muškarcima koji imaju ambicija i aktivno traže posao, 43 odsto žena će dati šansu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.