BiH: Proterali Jašarevićevu ženu

Izvor: B92, 12.Apr.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Proterali Jašarevićevu ženu

Sarajavo -- Supruga Mevlida Jašarevića, pripadnika vehabijskog pokreta koji je u oktobru prošle godine pucao na zgradu ambasade SAD u Sarajevu,proterana je iz BiH u Srbiju.

Njoj je zabranjeno da se vrati u zemlju, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na svoja saznanja, list tvrdi da je Mirela Jašarević proterana pre nekoliko dana i da je sada u Novom Pazaru, gde je i rođena.

Uz rešenje o proterivanju, supruga Mevlida Jašarevića morala je da plati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 150 evra kazne zbog ilegalnog boravka u BiH, što je bio i osnov za njeno vraćanje u zemlju porekla.

S druge strane, za nešto više od dve sedmice ističe rok za podizanje optužnice protiv, kako se navodi, teroriste Mevlida Jašarevića, koji je na zgradu ambasade u Sarajevu 28. oktobra prošle godine ispalio 105 metaka i tom prilikom teško ranio jednog policajca.

Kako je nedavno za "Dnevni avaz" potvrdio državni tužilac Dubravko Čampara, optužnica protiv Jašarevića biće podignuta najkasnije do isteka mere pritvora, koju mu je Sud BiH odredio 30. januara ove godine. Mera pritvora izrečena je na tri meseca i ističe 28. aprila.

"Avaz" tvrdi da je optužnica bila skoro završena početkom meseca i da su potrebne samo neke sitne korekcije i finalizacija. Sem Jašareviću, pritvor je određen i njegovim pomagačima Munibu Ahmetspahiću i Emrahu Fojnici, dok su osumnjičenom Dini Pečenkoviću izrečene mere zabrane. Zaprećena kazna za krivično delo terorizma je 20 godina, kazao je Čampara.

Pošto su mediji nedavno objavili DVD oporuku koju je Jašarević snimio uoči terorističkog napada na zgradu ambasade SAD, tužilac Čampara izjavio je da je motiv napada Jašarevića neslaganje s politikom zapadnih sila prema islamskom svetu, odnosno Iranu i Avganistanu. On je dodao i da će DVD oporuka biti korišćena kao dokazni materijal.

Iz Tužilaštva BiH još nisu saopštili jesu li stigli izveštaji Ef-Bi-Aja (FBI), koji se dugo očekuju. Inspektori Ef-Bi-Aja su jedini obavili uviđaj nakon napada na ambasadu SAD u Sarajevu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žena teoriste Jašarevića proterana u Srbiju

Izvor: Mondo, 12.Apr.2012

Mirela, supruga Mevlida Jašarevića, pripadnika vehabijskog pokreta koji je prošle godine pucao na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, proterana je iz BiH u Srbiju, uz zabranu ulaska u tu zemlju, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Nastavak na Mondo...

BiH proterala suprugu teroriste Mevlida Jašarevića

Izvor: Glas javnosti, 12.Apr.2012

SARAJEVO - Mirela, supruga Mevlida Jašarevića, pripadnika radikalnog..vehabijskog pokreta koji je u oktobru prošle godine pucao na zgradu..ambasade SAD u Sarajevu, proterana je iz BiH u Srbiju, uz zabranu ulaska..u tu zemlju...Mirela Jašarević proterana je pre nekoliko dana i da se sada nalazi u...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.