Zemun: Završen most do Lida, početak sezone 1. jula

Izvor: Prva.rs, 20.Jun.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun: Završen most do Lida, početak sezone 1. jula

Pratite nas i na Viberu! Preko mosta dužine oko 365 metara koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava mogu da prelaze pešaci i laka vozila do 20 tona sve do 1. septembra.
Komandant 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile potpukovnik Siniša Marinković rekao je da tradicionalno postavljanje mosta ima višestruku korist i za građane i za pripadnike vojske. 

"Pripadnici 1. pontonirskog bataljona rade na uspostavljanju mostovnog mesta prelaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << od Zemunskog keja do plaže Lido kako bi građanima bili omogućeni pristup i korišćenje poznate zemunske plaže. Izrada mosta je veoma zahtevan posao koji se često obavlja na visokim temperaturama, ali koristan je i za nas i za građane. Time proveravamo naše sposobnosti, odnosno osposobljenosti, a građani dobijaju bezbedan prelaz do kupališta", izjavio je potpukovnik Marinković. 

Gradska opština Zemun saopštila je ranije da sam početak kupališne sezone počinje u subotu, 1. jula. 

Plaža Lido biće na raspolaganju građanima svakoga dana od 9 do 19 sati, a kupališna sezona trajaće do 1. septembra navodi se u saopštenju. 

''I ove godine ćemo, u interesu građana Zemuna i Beograda, u potpunosti biti spremni za letnju sezonu sa svim sadržajima na koje smo već navikli posetioce Lida, a to je medicinsko osoblje, spasioci, rekreativni programi, rekviziti, razne manifestacije tokom čitave sezone", izjavio je zamenik predsednika GO Zemun Damir Kovačević. 

Kovačević je naglasio da je prelazak preko pontonskog mosta besplatan i pozvao sve građane da na dan zvaničnog otvaranja sezone, 1. jula dođu na Lido. 

"Tokom trajanja letnje sezone za sve posetioce Lida biće ogranizovani različiti programi u okviru manifestacije "Leto na Lidu", sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno - zabavnih sadržaja", navodi se u saopštenju opštine Zemun. 

Inače, u ponedeljak se u blizini mosta do Lida zapalio jedan čamac kada je povređena jedna osoba. Muškarac je zadobio opekotine i prevezen je u Zvečansku, kažu iz policije. 

Čamac se zapalio oko 11.50 sati, a na lice mesta su izašli vatrogasci koji su ugasili požar. Mediji su preneli da je čamac iznenada buknuo dok su vojnici sastavljali pontonski most, a ubrzo su na lice mesta stigle dve vatrogasne ekipe. 

"Blic" je preneo izjave očevidaca, prema kojima se na čamcu nalazio stariji čovek, koji se spasio skokom u vodu, da bi ga zatim izvukli pripadnici vojske.
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.