Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljaci se odužili žrtvama rata

Gubinjani, žitelji sela u zapadnoj Hercegovini, posle ratnih dešavanja 90-ih godina su drugi put u 50 godina izgubili u rodnu grudu. Ipak, polako se vraćaju u zavičaj, najviše u letnjim danima. Posebno raduje što mnogi uprkos daljini pomažu rodni kraj i selo u zapadnoj Hercegovini. Najbolji primer je postavljanje spomen-ploče žrtvama poslednjeg rata.

Jedan od organizatora Obrad Vukovljak je želeo brojnim zemljacima rasutim širom planete da putem našeg lista prenese rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << akcije.

- S malim zakašnjenjem bih da obavestim o prikupljenim sredstvima za spomenik palim borcima i civilima, koji je osveštan ove godine na proslavi crkvene slave. Ukupno je od donacija za spomenik prikupljeno 18.222,40 evra - kaže Vukovljak za "Vesti".

Prema njegovim rečima, troškovi izgradnje su iznosili 7.500, a gradnja platoa oko spomenika 2.000 evra. Za troškove ručka i pića je uloženo 5.500, odnosno 260 evra za troškove osvećenja slave.

- Od ukupne sume je ostalo 2.962,40 evra, koji će biti upotrebljeni za uređenje dvorišta crkve, izgradnju konaka, ograde oko dvorišta i novog zvonika. Još jednom zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji i svima koji su uveličali ovogodišnji skup, sa željom da se sledeće godine u Gubinu okupimo još u većem broju - kaže Obrad Vukovljak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.