Zeman će za premijera imenovati pobednika izbora

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman će za premijera imenovati pobednika izbora

Prag -- Češki predsednik Miloš Zeman imenovaće pobednika predstojećih izbora za budućeg premijera, iako o najozbiljnijem kandidatu za taj položaj policija vodi istragu.

"O krivici ili nevinosti odlučuje sud", rekao je Zemanov portparol Jirži Ovčaček za portal Aktuelne.cz povodom zahteva policije za ukidanje poslaničkog imuniteta bivšem ministru finansija i lideru partije ANO Andreju Babišu i njegovom zameniku Jaroslavu Faltineku.

Babiš važi za najozbiljnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata za premijera, a Ovčaček je kritikovao i činjenicu da je policija to zatražila samo dva meseca uoči opštih izbora u oktobru.

Policija vodi istragu o tome da li je konferencijski centar kod Praga, koji je izgradila Babiševa kompanija, zaobišla propise kako bi dobila podsticaj od Evropske unije u vrednosti od 2,25 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.