Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Neumu

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Neumu

Opština Neum odlučila je da hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića proglasi za nepoželjnu osobu.

Odluka je doneta na sednici održanoj tri meseca od izbora Komšića u Predsedništvo, a navodi se da su za tu odluku glasala i dvojica doskorašnjihh Komšićevih stranačkih kolega iz Demokratskog fronta, Ivan Stanković i Stipe Čapeta, prenosi Hina.

Za odluku da se Komšić proglasi personom non grata glasalo je 17 odbornika u opštinskom veću Neuma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Neum je poslednja od većinskih hrvatskih opština u BiH koja je donela odluku da Komšića proglasi nepoželjnim, jer je za hrvatskog člana Predsedništva izabran glasovima Bošnjaka.

Kako se navodi, ranije je takvu odluku donelo 25 hrvatskih opština i pet kantona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLUKA JE DONETA: Komšić PERSONA NON GRATA u Neumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2019

Opština Neum odlučila je danas hrvatskog člana Predsedništva BiIH proglasi za nepoželjnu osobu...Odluka je doneta na sednici održanoj tri meseca od izbora Komšića u Predsedništvo, a navodi se da su za tu odluku glasala i dvojica doskorašnjihh Komšićevih stranačkih kolega iz Demokratskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Željko Komšić proglašen nepoželjnim i u Neumu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2019, 00:55

Opština Neum odlučila je da hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića proglasi za nepoželjnu osobu...Odluka je doneta na sednici održanoj tri meseca od izbora Komšića u Predsedništvo, a navodi se da su za tu odluku glasala i dvojica doskorašnjih Komšićevih stranačkih kolega iz...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.