Želimo prostor za mlade, da kažu šta je njihov interes

Izvor: B92, 22.Jun.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Želimo prostor za mlade, da kažu šta je njihov interes"

Beograd -- Poziv predsednici Skupštine Srbije da treba formulisati prioritete mladih je ostao bez odgovora, a šta zapravo traže mladi?

O tome je u Kažiprstu Vesti B92 govorio Đorđe Jovićević, iz Krovne organizacije mladih Srbije, koja je uputila pismo Maji Gojković i pozvala je na zajedničko formulisanje prioriteta mladih.

“Za sada nemamo odgovor, čekamo ga i nadamo se sastanku. Imamo dva seta zahteva, po jedan za Skupštinu i Vladu. Mi želimo da se u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije formira odbor za omladinu. Taj odbor je postojao i poslednju sednicu je održao 2. februara 2012. godine“, rekao je Jovićević.

Skupština Srbije je upravo danas formirala sve odbore i u njima nema odbora za omladinu.

“Trenutno nema, ali mi smatramo da je to proces koji traje i mislimo da je otvoren prostor za promene, tako da resor za mlade može da se doda u neki od postojećih odbora i mi bismo bili zadovoljni time, a treba omogućiti uslove da u budućnosti postoji zaseban odbor za mlade. Želimo da postoji prostor za mlade, da iskažu svoje političke stavove, da kažu šta je njihov interes i da utiču na zakone koji se odnose na njih“, ističe Jovićević.

Istraživanja pokazuju da je 12% mladih učlanjeno u političke partije, a velika većina mladih nije uopšte zainteresovana za politiku.

“Normalno je da mlade ne interesuje politika kada ne vide svoje vršnjake na važnim mestima. Interes mladih nije stavljen na prvo mesto“, dodao je Jovićević.

Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.