Železara će raditi bez obzira na Esmark

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Železara će raditi bez obzira na Esmark"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razgovori o Železari Smederevo nastavljaju i poručio da će železara nastaviti sa živi bez obzira da li će biti ugovora sa Esmarkom ili ne.

Vučić je na pitanje novinara rekao da razgovori i pregovori traju, da imamo okvir koji nam je ostavio MMF do utorka, ali i da smatra da će se pre toga znati konačan dogovor.

"Tražio sam jednu stvar, nismo u situaciji da dajemo ili prodajemo nešto što ima ogromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrednost na tržistu. Ne zaboravite da smo to dobili za jedan dolar", rekao je premijer. Kako je objasnio, u situaciji smo da makar dobijemo garancije da sve to neće nestati za tri, četiri, ili pet meseci.

Vučić je dodao da je i ono malo što je uspelo da se obezbedi sačuva u sirovinama i da "mi tražimo upravo pravo na kontrolu u mesecima, bar do kraja godine".

Premijer Srbije je precizirao da mi tražimo zajednički potpis samo u tih nekoliko meseci i to je stvar na koju Srbija insistira.

"Nadam se da će naši američki partrneri na to pristati, ako ne ićićemo i na druga rešenja. Ali radnici Železare ne treba da brinu. Železara će nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa Esarkom ili ne", rekao je Vučić.

Vučić je jutros u Zemunu, povodom Dana državnosti Srbije položio venac na spomenik Dimitrija Davdovića - tvorca Sretenjskog ustava.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.