Železara bez gubitaka, Kinezi ulažu još

Izvor: Press, 16.Maj.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Železara bez gubitaka, Kinezi ulažu još"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su predstavnici kompanije Hbis, koja je preuzela Železaru u Smederevu, najavili da će dodatno da ulažu u opremu.
Foto:B92.net
Vučić je, u izjavi novinarima kazao da je srećan što smo uspeli tu kompaniju da dovedemo u Srbiju, te konstatovao da mu se čini da kod nas još uvek ne postoji razumevanje koliko je to bio veliki korak.
Ukazao je da su mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << danas kineski partneri preneli da će dodatno da ulažu u opremu u Smederevo i dodao da su zadovoljni poslovanjem u Srbiji, kao i da od decembra nemaju gubitke. 

Srpski premijer je konstatovao da je ova poslovna saradnja pravi primer u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put", i ujedno izrazio zahvalnost predsedniku Kine Si Djinpingu na podršci. 

Vučić je podvukao da je iznenađen koliko je čista fabrika u Tangšanu. "Ova fabrika radi, nema prašine, postoje specijalni filteri. Ovde vidite i razliku između njih i nas i koliko su oni ispred”, kazao je on.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 
Premijer je rekao da je dobro da imamo što tešnju saradnju, da dovodimo što više ljudi iz Kine, da učimo od njih, preuzmemo njihovu tehnologiju, tehniku i metodologiju rada primenimo kod nas. 

Podsetio je da stara kineska poslovica kaže da je bolje jednom nešto vdieti nego sto puta čuti. 

Ukazao je da mu je i radnik iz Smedereva koji je trenutno u Tangšanu Dušan Šeo rekao da je srećan što ga vidi, jer zna da će videti nešto što možemo u Srbiji da uradimo.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 
"Sada imam dodatnih bezbroj ideja šta možemo da menjamo kod nas i šta više i bolje možemo da uradimo. Uveren sam da ćemo imati snage za to”, naglasio je Vučić. 

On je podsetio da su Kinezi verovali u sebe i kada su bili siromašniji, te da se odlično zna gde je Kina danas, na čijoj strani je vreme i pred kim je budućnost. 

Vučić je danas bio gost u provinciji Hbei, koja broji oko 74 miliona stanovnika, gde je razgovarao sa tamošnjim rukovodstvom a zatim obišao i Zelezaru Hestil - Tanstil, a po povratku u Peking imaće bilateralne razgovore sa premijerom i predsednikom Kine, Li Kećiangom i Si Đinpingom.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 
.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 
.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 
.

 
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.