Zelenović: Vučić ne razume šta se dešava u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović: Vučić ne razume šta se dešava u Srbiji

Predsednik Zajedno za Srbiju (ŽS) i kopredsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u hiljaditom "ekskluzivnom intervjuu" za TV Pink, po ko zna koji put pokazao da ne razume šta se dešava u Srbiji i da zemlju svesno gura u krizu koja će eskalirati.

"Svaka autokratija, pa tako i Vučićeva zasniva se na sili i na pretnji. Svaka sila izaziva otpor i taj sukob je neizbežan. Da je Vučić svestan šta se danas dešava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Srbiji, poučen iskustvima neslavnih završetaka svih autokrata, ne bi se tako ponašao pre svega zbog sebe, jer je odavno jasno da ga sudbina Srbije ne zanima", naglasio je Zelenović, saopštio je ZSS.

On je kazao da se opozicija danas, boreći se za demoktarske izbore i normalnu zemlju, ne bori za poslaničke mandate, već za sudbinu čitave generacije koju je Vučićev režim upropastio.

Zelenović je dodao da će se Vučić sa svojom greškom vrlo brzo suočiti i ocenio da su njegov govor mržnje, uvrede, korupcija, razaranje institucija i beskrajno samohvalisanje zagadili javni život toliko da on misli da više niko ne razlikuje laž od istine, dobro od zla, usleh od neuspeha.

"Vučić je umislio da će nezapamćenom kontrolom medija i zloupotrebom javnih resursa potpuno anestezirati javno mnjenje i ljudima toliko ogaditi politiku da će beskrajno dugo moći samovoljno da vlada", istakao je Zelenović.

Zaključio je da će narednih meseci Vučić "shvatiti da slobodu i demokratiju želi većina građana i da je nemoguće usred Evrope napraviti kazamat neograničene lične vlasti".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.