Želeće da ga obese za noge: Sančez u opasnosti?

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 00:16

"Želeće da ga obese za noge": Sančez u opasnosti?

Lider krajnje desničarske španske stranke Voks Santjago Abaskal šokirao je javnost u ovoj zemlji izjavom u kojoj je govorio o španskom premijeru Pedru Sančezu.

Naime, lider Voksa je u intervjuu argentinskom listu Kler govorio o aktuelnoj vlasti u Španiji i posebno se osvrnuo na premijera Sančeza.

"Doći će vreme kada će ljudi želeti da ga obese za noge", rekao je Abaskal.

Takođe, Abaskal je pozvao simpatizere na tzv stalnu mobilizaciju i podržao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proteste koji su se održavali ispred sedišta Radničke socijalističke partije Španije.

"Imam moralne granice, imam principe, ali Sančez nema. On može da prekorači sve zakone, da radi šta hoće i da ugrozi nacionalno jedinstvo", rekao je Abaskal.

Njegove reči izazvale su burne reakcije u Španiji, a reagovao je i premijer Pedro Sančez.

"Njegove reči su izuzetno ozbiljne. Ove poruke su bez presedana u istoriji naše zemlje. Voks pokušava da monopolizuje zemlju govorom mržnje", rekao je Sančez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.