Zdravlje imigranata na Paliću sve ugroženije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravlje imigranata na Paliću sve ugroženije

NOVI SAD -

Led je u Novom Sadu oštetio više pontona i ugrozio veći broj plovila, a preti i da odnese jedan broj ako otopljavanje bude naglo, upozorio je večeras Štab za vanredne situacije u Pokrajini.

Ukazano je da je 120 ilegalnih imigranata smešteno u restoran "Fontana" na Paliću, a njihovo zdravstveno stanje je sve lošije.

Prema izveštaju Crvenog krsta Vojvodine, u bolnicu je odvezeno još osam migranata.

Dodaje se da je do sada više od polovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahtevalo neku vrstu medicinske pomoći koja im je data uz pomoć Crvenog krsta.

"S obzirom na status ovih osoba, potrebno je da se nađe sistemsko rešenje koje će omogućiti... i specijalističke preglede i intervencije u zdravstvenim ustanovama", istakao je Pokrajinski štab.

U opštini Bačka Palanka, zbrinuta je jedna osoba kojoj su promrzle noge.

Zbrinute su još četiri osobe u Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci, a u dnevni boravak u prostorijama Crvenog krsta redovno dolazi oko 20 korisnika.

U Žitištu je Opštinski štab obezbedio privremeno prihvatilište za osobe koje nisu u mogućnosti da nađu smeštaj, a u prihvatilištu imaju i krevete i hranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.