Zbog požara evakuisano 25.000 ljudi

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 13:50

Zbog požara evakuisano 25.000 ljudi

Vatrogasci se još bore kako bi ukrotili šumski požar na padinama brda jugoistočno od Los Anđelesa, 24 sata nakon što je izbio u šumovitom kanjonu.

Sumnja se da je požar izazvaoga neispravan domaći generator.

Ugašeno je oko 10 odsto požara, zbog kojeg je evakuisano oko 25.000 ljudi, ali vatrena stihija i dalje besni na 6.400 hektara, prenosi Rojters.

Dvoje od oko 500 vatrogasaca poslatih na lice mesta je hospitalizovano sa povredama, objavila je vatrogasna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprava okruga Oranž na Tviteru.

Lokalni stanovnici su rekli da se plamen zapalio kada su vlasnici kuće bez struje pokušali da pokrenu svoj generator i on je eksplodirao.

Vatrogasni službenici još nisu saopštili mogući uzrok požara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.