Zbog odrona u Italiji evakuisano 200 ljudi

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog odrona u Italiji evakuisano 200 ljudi

Obilne kiše u italijanskoj pokrajini Liguriji na severu zemlje su prouzrokovale odrone zemlje, usled kojih je iz svojih domova evakuisano 200 ljudi, a 1.000 je ostalo odsečeno u jednom izolovanom planinskom mestu, objavili su danas italijanski mediji.

Na tom području je takođe došlo do velikih gužvi i zastoja u putnom i železničkom saobraćaju, a jedan deo "Via Aurelije", starorimskog puta koji spaja italijansku prestonicu sa francuskom granicom, zatvoren je za saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog odrona na više mesta, prenela je agencija AFP.

"Situacija je zaista kritična", izjavio je regionalni predstavnik italijanske Agencije za civilnu zaštitu Renato Brijano.

Pokrajina Ligurija često trpi štetu zbog nevremena, pa je tako prestonicu Đenovu u novembru 2011. godine pogodila poplava, u kojoj je život izgubilo šestoro ljudi, a nekoliko kvartova je pretrpelo velika oštećenja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.