Zbog novog mosta, BAS izmešta dolazne perone

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog novog mosta, BAS izmešta dolazne perone

Preduzeće BAS Beogradska autobuska stanica a.d. saopštilo je, u odgovoru na pitanje N1, da se iza postojeće autobuske stanice u Beogradu, premeštaju dolazni peroni, kao i da, suprotno ranijim izjavama gradskih čelnika, nema selidbe perona u Blok 42 dok se ne završi cela stanica.

"Beogradska autobuska stanica će, u skladu sa Ugovorom koji je BAS sklopio sa Gradom Beogradom, s punim kapacitetom raditi na postojećoj lokaciji do završetka izgradnje nove autobuske stanice u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Bloku 42 na Novom Beogradu. To je u skladu sa zaključcima Vlade Srbije, u skladu s dinamikom realizacije projekta 'Beograd na vodi', u skladu sa odlukama i dozvolama nadležnih organa Republike Srbije", navodi se u saopštenju BAS-a, koje je N1 dobio dve nedelje posle upita.

Kako kažu, putnici u međugradskom, međunarodnom, turističkom i prigradskom saobraćaju će i dalje putovati sa postojećih odlaznih perona Beogradske autobuske stanice.

Na lokaciji iza postojeće stanice biće izmešteni dolazni peroni, čime se, kako kažu, oslobađa prostor za pripremne radove za izgradnju novog mosta.

 "BAS na postojećoj lokaciji, skladu sa zaključkom Vlade Srbije i u punoj koordinaciji sa preduzećem 'Beograd na vodi', u skladu sa privremenom dozvolom, vrši premeštanje parkinga i dolaznih perona sa pratećim sadržajima na prostor iza objekta autobuske stanice. Time se oslobađa prostor za izgradnju infrastrukture i objekata projekta 'Beograd na vodi', uključujući pripremne radove za izgradnju novog mosta", navodi se u odgovoru redakciji N1.

Kako dodaju, BAS je u skladu sa građevinskom dozvolom, počela izgradnju nove Autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Završetak pripremnih radova, kažu, očekuje se tokom septembra.

"Po završetku pripremnih radova počeće radovi na izgradnji peronskog prostora i parkinga za autobuse. Izgradnja stanične zgrade, orjentacione površine 13.000 m2, počinje početkom iduće godine", navode.

Nova autobuska stanica će, dodaju, objediniti međumesni, međunarodni, turistički i prigradski prevoz putnika sa svim sadržajima koji imaju i najsavremenije autobuske stanice na svetu.

BAS Beogradska autobuska stanica a.d. počela je rad 1966. godine na lokaciji u Železničkoj br. 4 uz Glavnu železničku stanicu u Beogradu. BAS danas ima 700 zaposlenih radnika, navode iz tog preduzeća.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NIŠTA OD SELIDBE AUTOBUSKE STANICE Autobusi neće biti premešteni u Blok 42 pre 2020. godine

Izvor: Blic, 03.Sep.2018

Iza postojeće autobuske stanice u Beogradu, premeštaju se dolazni peroni, a selidbe perona u Blok 42 na Novi Beograd neće biti sve dok se ne završi cela stanica, saopštili su iz preduzeća BAS Beogradska autobuska stanica a.d.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.