Zbog krađe Rubensovih i Renoarovih slika uhapšeno petoro

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog krađe Rubensovih i Renoarovih slika uhapšeno petoro

Italijanska policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih za prošlogodišnju krađu slika Petera Paula Rubensa i Pjer-Ogista Renoara, vrednih 26 miliona evra.

Potraga za slikama i dalje traje, a zbog krađe su uhapšena četiri Italijana i jedan hrvatski državljanin, navela je ANSA.

Slike su ukradene u aprilu 2017. od dva trgovca umetničkim delima u gradu Monci, kojima su se lopovi predstavili kao kupci.

Tokom tog susreta osumnjičeni su stavili slike u automobil i pobegli.

Tri osumnjičena su u zatvoru, dok su u kućnom pritvoru otac i sin, za koje se veruje da su bili logistička podrška lopovima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet osoba uhapšeno zbog krađe Rubensovih i Renoarovih slika

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018

Italijanska policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih za prošlogodišnju krađu slika Petera Paula Rubensa i Pjer-Ogista Renoara, vrednih 26 miliona evra, javila je agencija ANSA...Potraga za slikama i dalje traje, a zbog krađe su uhapšena četiri Italijana i jedan hrvatski državljanin, navela...

Nastavak na N1 televizija...

ITALIJANSKI POSAO Uhapšeno pet osoba zbog krađe umetničkih slika

Izvor: Blic, 13.Jun.2018, 00:26

Italijanska policija uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su učestvovali u krađi umetničkih slika Rubensa i Renoara, vredne 26 miliona evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.