Zbog dinastije Tramp tajna služba ostaje bez novca?

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog "dinastije Tramp" tajna služba ostaje bez novca?

Američka tajna služba suočava se sa manjkom para zbog velikih troškova zaštite predsednika SAD Donalda Trampa, njegove velike porodice i brojnih kuća.

To je izjavio direktor te službe Randolf Ailes.

Prema njegovim rečima, više od 1.000 agenata te službe je, zbog velikog obima posla, "dostiglo limit" kada je reč o isplaćenim platama i naknadama za prekovremeni rad za ovu godinu.

"Predsednik ima veliku porodicu i naša odgovornost se zahteva prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakonu. Ne mogu to da promenim", rekao je Ailes u intervjuu za Ju-Es-Ej Tudej.

Ailes, koji od Kongresa SAD traži dodatna sredstva, rekao je da pregovara sa "ključnim članovima" da se povećaju limiti za platu i prekovremeni rad sa 160.000 na 187.000 dolara godišnje, bar za vreme Trampovog mandata.

AFP naglašava da se ukupno 42 osobe u Trampovoj administraciji nalaze pod zaštitom tajne službe, među kojima je i 18 članova njegove porodice.

Tajna služba obezbeđuje zaštitu Trampovoj deci, koja su punoletna, tokom njihovih poslovnih putovanja i odmora.

AFP podseća i da je Tramp skoro svakog vikenda obilazio svoja imanja na Floridi, u NJu Džersiju i u Virdžiniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manjak para za tajnu službu zbog obimne zaštite Trampa

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2017

VAŠINGTON - Američka tajna služba suočava se sa manjkom para zbog velikih troškova zaštite predsjednika SAD Donalda Trampa, njegove velike porodice i brojnih kuća, izjavio je danas direktor te službe Randolf "Teks" Ailes...Prema njegovim riječima, više od 1.000 agenata te službe je, zbog velikog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.