Završni radovi na uređenju Spomen parka

Izvor: Šumadija Press, 19.Sep.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni radovi na uređenju Spomen parka

U zajedničkoj akciji Spomen parka, Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove i JKP “Zelenilo”, izvode se radovi na uređenju prostora od Spomen obeležja naroda Hrvatske “Krugovi“ do Vile “Čomić“ u Šumaricama.

Član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Zoran Jovanović kaže da u program redovnog održavanja Spomen parka “Kragujevački oktobar“ za 2015. nisu bile uključene sve lokacije koje pripadaju memorijalnom kompleksu, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << čega je i pokrenuta zajednička akcija.

Grad Kragujevac svake godine za održavanje zelenih površina i stabala u Šumaricama i u gradu odvaja po 70 miliona dinara, kaže Jovanović i dodaje:

Postoji realna potreba da se više toga uradi jer grad nema mnogo uređenih zelenih površina a to bi trebalo da se promeni i ovo je, čini se, najbolji model za tako nešto. Zajedničkim angažovanjem lokalne samouprave, Spomen parka, JKP “Zelenilo” i radno angažovanih ljudi možemo da dođemo do željenih rezultata. Ovo je pre svega apel savetima mesnih zajednica, jer svaku njihovu pokrenutu akciju možemo da podržimo i tako dobijemo rezultat lepše uređenog grada.

Direktor Spomen parka ”Kragujevački oktobar” Slavoljub Jovanović kaže da su do sada uređene lokacije oko brane na jezeru, česme kraj Spomenika streljanim đacima, potez kod Čehoslovačkog groblja i ulice Voje Radića prema Erdogliji, dok je preostalo da se dovrši sređivanje prostora oko “Vile Čomić”.

Prema rečima Gorana Simića, tehničkog direktora JKP “Zelenilo”, u saradnji i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, ovo preduzeće u svom redovnom programu uređuje i održava 23 hektara površine koje pripadaju memorijalnom kompleksu.

Ove sezone sređeno je pet lokacija na prostoru Spomen parka, ovo je poslednja u nizu i jedna od najvećih. Sređuje se površina od 1,20 hektara a pored krčenja šiblja, visoke trave i oslobađanja prostora oko Čomića vile podrazumeva i sanitarno sečenje stabala – kaže Simić.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.