Završeno suđenje Peranoviću, presuda u petak

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno suđenje Peranoviću, presuda u petak

Avokat Dušan Pašić, koji zastupa porodicu žrtve, rekao je za Tanjug da je šabački Viši sud danas okončao glavni pretres suđenja suspendovanom svešteniku Peranoviću i da je tom prilikom data završna reč, pri kojoj su i tužilac i odbrana ostali pri svojim stavovima.

On je dodao da će presuda biti izrečena u petak u 13 sati, i izrazio očekivanje da će optuženom biti izrečena duža zatvorska kazna.

Na današnjem suđenju ispitana su četiri svedoka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - taksista koji je prevozio štićenike do Centra "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, dva sudska veštaka iz oblasti patologije i psihijatar Okružnog zatvora u Beogradu kod koga je Peranović bio na posmatranju nakon hapšenja, naveo je Pašić.

Glavni pretres u postupku protiv suspendovanog sveštenika, koji je optužen za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, počeo je 17. januara.

Peranović, koji je bio upravnik Centra "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici, optužen je da je na svirep način 6. avgusta lišio života Zarupca tako što mu je zadao veliki broj udaraca štapom, pesnicama i nogama, a te povrede izazvale su štićenikovu smrt.

Za to krivično delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Za Peranovića je javnost prethodno čula kao upravnika rehabilitacionog centra "Crna Reka", kada je video-snimak na kom se vidi kako se u tom centru ašovom prebijaju štićenici dospeo u javnost.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.