Završena talačka kriza u francuskom zatvoru

Izvor: B92, 05.Okt.2021, 17:11

Završena talačka kriza u francuskom zatvoru

Zatvorenik koji je uzeo dva stražara za taoce u francuskom zatvoru visoke bezbednosti predao se, objavio je danas ministar pravde Erik Dupon-Moreti.

Ranije danas, kako je saopštilo Ministarstvo pravde, zatvorenik je pustio jednog od stražara, ženu koja je bila neozleđena, u zatvoru Kond-sur-Sarte u zapadnoj Francuskoj, dok je drugi stražar, muškarac, bio zadržan.

"Situacija sa taocima je gotova. Zatvorenik se predao", napisao je francuski ministar pravde Erik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dupon-Moreti na Tviteru, prenela je agencija Rojters.

Ministarstvo pravde je saopštilo da se zatvorenik nakon pregovora sa policijskim snagama predao.

Navedeno je da ženska zatvorska čuvarka nije povređena, kao i da joj je pružena psihološka pomoć, dok je drugom povređenom čuvaru pružena medicinska pomoć.

Francuska televizija "BFMTV" izvestila je da je muški stražar zadobio povredu desnog oka, kao i da zatvorenik izdržava dugu kaznu zatvora zbog silovanje i ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.