Izvor: RTS, 23.Jul.2020, 18:19

Završena prva runda razgovora eksperata Beograda i Prištine

Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta zavšena je danas u Briselu.
Tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine počeli su i završili se bilateralnim sastancima s posredicima Evropske unije u dijalogu o normalizaciji odnosa.
Tokom popodneva održan je i zajednički sastanaka sve tri strane.
Razgovorima je prisustvovao specijalni predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU Miroslav Lajčak, koji je ocenio da je u pitanju "nastavak političke diskusije na nivou eksperata".
Kako je ranije najavljeno iz EU, u razgovorima na ekspertskom nivou razmotreni su detalji tema koje su započete 16. jula, tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji predvodi delgaciju Beograda, najavio je razgovore o ekonomskoj saradnji i pitanju nestalih i raseljenih sa KiM.
Delegaciju Prištine predvodio je novopostavljeni koordinator u dijalogu Skender Hiseni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završeni razgovori eksperata Beograda i Prištine u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2020

BRISEL -Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta zavšena je danas u Briselu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Završena prva runda razgovora eksperata Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 23.Jul.2020

Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta završena je danas u Briselu. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da ekspertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima. Kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni izjavio je da su se složili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.