Završen samit EU i Zapadnog Balkana u Briselu

Izvor: Beta, 23.Jun.2022, 14:12

Završen samit EU i Zapadnog Balkana u Briselu

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana završen je danas u Briselu, znatno kasnije nego što je bilo planirano.Sastanak je trajao gotovo četiri sata, a bilo je planirano da traje do dva sata.Konferencija za novinare posle samita, na kojoj je trebalo da se obrate lideri Evropske unije, otkazana je.Lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, trebalo bi da se obrate na zajedničkoj konferenciji za medije, ali vreme njenog početka još nije potvrđeno.Samit Evropskog saveta, na kojem učestvuju lideri EU i šefovi država ili vlada njenih članica, počinje danas posle podne u Briselu. Dolazak učesnika najavljen je za 14.15.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijski mediji: Još jedno ništa

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Beč -- Samit šefova država i vlada EU sa liderima Zapadnog Balkana u Brisleu završen je danas bez konkretnog napretka, tvrdi agencija austrijska novinska APA...Pozivajući se na neimenovane izvore pri EU, APA ukazuje da je otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom dalje blokirano...Takođe,...

Nastavak na B92...

NOVO PREPUCAVANJE HRVATSKOG PREMIJERA I PREDSEDNIKA: Milanović ne prati ništa, vređa sve redom, sramoti Hrvatsku...

Izvor: Kurir, 23.Jun.2022

Sastanak na vrhu država članica EU i zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u Briselu bez zajedničke izjave i bez konferencije za novinare.

Nastavak na Kurir...

EU o Ukrajini, Zapadnom Balkanu, ekonomiji, političkoj zajednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 07:11

Lideri EU 27 su danas usvajanjem zaključaka završili dvodnevni junski samit, tokom koga su, dodelili status kandidata Ukrajini i Moldaviji, a kada je u pitanju Zapadni Balkan pozvali na ubrzanje procesa pristupanja, ali bez konkretnih pomaka...Lideri su razgovarali o predlogu za osnivanje Evropske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.