Završen protest, manje policije, prebijen snimatelj B 92

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest, manje policije, prebijen snimatelj B 92

BEOGRAD - Na Trgu Republike danas su se u 17 sati ponovo okupili predstavnici desničarskih organizacija i Srpske radikalne stranke , protestujući zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića. I trećeg dana protesta došlo je do nekoliko incidenata, ponovo su napadnuti novinari, a demonstranti su se razišli oko 18 i 30 časova.

Okupljeni, kojih je bilo između 200 i 300, nosili su zastave SRS i slike sa likom Karadžića i drugog haškog optuženika Ratka Mladića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Demonstranti su nosili i zastavu sa likom lidera SRS Vojsilava Šešelja i plakate sa natpisom "Ulica Ratka Mladića". Na protestu je skandirano "Izdaja" i "Radovan", kao i uvredljive parole na račun predsednika Srbije Borisa Tadića. Među okupljenima su bili poslanici SRS Vjerica Radeta, Gordana Pop Lazić i Lidija Vukićević, romski aktivista Dragoljub Acković, kao i brat Radovana Karadžića Luka, koji je pozivao na mirne proteste.

Kao i juče, bilo je napada na novinare, a snimatelj B92 Boško Branković je prebijen ispred ambasade Turske. Snimatelju B92 je razbijena kamera, posle napada nije mogao da hoda, noga mu je imobilisana i prebačen je u Urgentni centar sa lakšim povredama. Prethodno, isti napadač je napao i fotoreportera FoNeta. Policije nije bilo u blizini.

Demonstranti su posle okupljanja na Trgu Republike krenuli Dečanskom ulicom ka Bulevaru revolucije, a zatim skrenuli u Ulicu Kneza Miloša. Najpre su bacali petarde ispred ambasade Turske. Demonstranti su zatim ušli u ulicu Kralja Milana, gde su se na nekoliko minuta zadržali kod zgrade Narodne skupštine i Predsedništva, upućujući uvrede predsedniku Srbije Borisu Tadiću. Demonstranti su se zatim Ulicom Kralja Milana zaputili ka Trgu republike, gde su završili protest nakon što ih je poslanik SRS Božidar Delić pozvao da se mirno i dostojanstveno raziđu, ali i da nastave sa svakodnevnim okupljanjima.

Policije je danas bilo manje nego na jučerašnjem protestu, a jedinice sa opremom za razbijanje demonstracija su bile raspoređene u sporednim ulicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.