Završen protest ispred Informera, upućen zahtev da intervju sa silovateljem bude povučen

Izvor: Beta, 28.Sep.2022, 16:56

Završen protest ispred Informera, upućen zahtev da intervju sa silovateljem bude povučen

Protest ispred redakcije dnevnog lista Informer završen je danas nakon što se razišlo nekoliko stotina aktivista i gradjana, nezadovoljnih objavljivanjem intervjua tog lista sa višestruko osudjivanim silovateljem Igorom Miloševićem.Sa skupa je poslat zahtev da snimak tog intervjua bude povučen, a aktivisti su uzvikivali i "Nasilnike u zatvor, ne u medije" i "Ua saučesništvu".Aktivisti i gradjani prvobitno su blokirali saobraćaj u ulici Terazije, a zatim prešli u prolaz koji vodi od Čumićevog sokačeta do te ulice, gde se nalazi ulaz u redakciju tog lista, koji su gadjali jajima.Urednika tog lista Dragana J. Vučićevića, jedna aktivistkinja je polila vodom i šutnula u Čumićevom sokačetu, kada je dolazio u redakciju, nakon čega su ga ispred redakcije dočekali aktivisti i gradjani koji su mu dobacivali.Nakon ulaska Vučićevića, ispred redakcije je došao kordon od više od 20 policajaca, koji se razišao kada i okupljeni.Predstavnica neformalne feminističke organizacije Ženska solidarnost, koja je pozvala na taj protest, Andjela Kovačević izjavila je za agenciju Beta da su se gradjani okupili zbog davanja medijskog prostora Igoru Miloševiću, koji je, kako je objasnila, silovao više puta od svoje 14 godine."Bilo kakva medijska pažnja koju on trenutno dobija nije dobra, ne treba mu davati medijski prostor, jer se opet silovatelji predstavljaju ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Završen protest ispred Informera, upućen zahtev da intervju sa silovateljem bude povučen

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2022

Protest ispred redakcije dnevnog lista Informer završen je danas nakon što se razišlo nekoliko stotina aktivista i građana, nezadovoljnih objavljivanjem intervjua tog lista sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.