Završava se deo obilaznice od Batajnice do straževačkih tunela

Izvor: Studio B, 25.Feb.2012, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se deo obilaznice od Batajnice do straževačkih tunela

Deo obilaznice od Batajnice do straževačkih tunela biće završen početkom maja, potvrdili su izvođači radova koji u okviru takozvanog sektora B obilaznice grade 3 mosta, 1 tunel na Straževici i saobraćajnice koje ih povezuju.

Izgradnja ovog dela obilaznice izmestiće težak saobraćaj koji sada kružnim putem prolazi kroz Beograd i drastično smanjiti gužve u gradu. Gradilište su danas obišli predstavnici grada i republike.

Predsednik Skupštine grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograda Aleksandar Antić i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić obišli su danas radove na izgradnji Obilaznice oko Beograda, na delu od petlje „Orlovača" do tunela „Straževica".

Antić je podsetio da se trenutno gradi deonica na veoma teškom terenu - prepunom klizištima, koji obuhvata tri mosta i tunel „Straževica". Takođe se, prema njegovim rečima, u ovom trenutku izvode radovi na delu Obilaznice od Batajnice do Dobanovaca, uključujući i Batajničku petlju.

- Ova gradska vlast je samo u jednom mandatu izgradila možda i najznačajnije projekte za trajno rešavanje saobraćajnih problema u Beogradu. Izgrađen je Most na Adi. Rekosntrukcijom „Gazele" faktički smo dobili još jedan novi most, a biće završen i najveći deo Obilaznice oko srpske prestonice - istakao je predsednik skupštine grada.

On je ukazao da će to biti ogroman korak u izmeštanju, pre svega, „ teškog saobraćaja" iz Beograda, podsetivši da u ovom trenutku Obilaznicu dnevno koristi oko 15.000 vozila, od kojih su 3.000 teški kamioni. Antić se zahvalio Ministrastvu za infrastrukturu, Javnom preduzeću „Putevi Srbije" i izvođačima radova na odličnoj saradnji, ali pre svih radnicima koji su, kako je rekao, ove zime neumorno radili i na minus 15 stepeni Celzijusovih.

Ministar Mrkonjić istakao je da ovaj projekat ne bi bio izvodljiv da nije bilo maksimalne saradnje grada Beograda i Republike.

- Zahvalan sam, možda najsposobnijem rukovodstvu koje je Beograd ikad imao, na izuzetnoj saradnji. Grad je sarađivao sa Ministrastvom u svim segmentima izgradnje Obilaznice, koja će konačno biti krunisana njenim otvaranjem krajem aprila - zaključio je Mrkonjić.

Predstavnik izvođača radova Radoslav Uskoković dodao je da ta deonica, pod radnim nazivom B 5, predstavlja jedan od najzahtevnijih objekata koji se trenutno gradi u Srbiji, jer se na kliznom zamljištu podižu stubovi i do 40 metara visine.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.