Zavod spreman da zameni nevažeće udžbenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod spreman da zameni nevažeće udžbenike

BEOGRAD - Zavod za udžbenike spreman je da nevažeće udžbenike privatnih izdavača zameni u svojim knjižarama za odgovarajuće udžbenike ili neke druge, rečeno je u Zavodu.

Zamena udžbenika biće obavljena prema načelnom dogovoru između direktora Zavoda Radoša Ljušića i Ministra prosvete Žarka Obradovića, a u toku je postizanje konačnog dogovora o plaćanju koje treba da padne na teret Ministarstva prosvete.

Prema rečima šefa službe za odnose sa javnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jelene Ivanović, dogovor između Zavoda i Ministarstva bi trebao da bude ozvaničen odgovarajućim ugovorom, posle čega će udžbenici moći da budu zamenjeni u knjižarama Zavoda.

Prodaja udžbenika za osnovne i srednje škole se obavlja redovno i bez ikakvih problema, a Zavod je sredinom avgusta učenicima učinio dostupnim udžbenike za sve razrede osnovnih i srednjih škola, kazala je Ivanovićeva.

Učenici srednjih škola kupuju udžbenike tokom čitavog meseca, s tim što za razliku od prvih deset dana septembra, sada gužvi nema, kazala je ona.

Ivanovićeva je dodala da udžbenika ima u dovoljnoj količini, a Zavod je otvaranjem privremenih prodajnih objekata rasteretio centralne knjižare i omogućio učenicima da ih mogu nabaviti i u Novom Beogradu, Zemunu, Žarkovu i u više od 100 knjižara širom Srbije.

Prema ranije iznetim podacima, privatni izadavači su štampali 90 užbenika u tiražu od 100.000 primeraka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.