Zavetnici protiv Nataše Kandić: A koja je adresa

Izvor: Mondo, 02.Feb.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zavetnici" protiv Nataše Kandić: A koja je adresa

Predstavnici grupe "Zavetnici" protestovali su ispred Kuće ljudskih prava u Beogradu, na čiji su ulaz postavili više plakata kojima se protive kandidaturi osnivača Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić za Nobelovu nagradu za mir.

Foto: YouTube/screenshot/CZKD/Zavetnici

Oko 20 Zavetnika okupilo se oko 10.30 ispred prostorija Kuće ljudskih prava, gde su održali miting, razvili transparente i postavili plakate protiv Nataše Kandić na kojima piše "Nobelova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nagrada za izdaju srpskog naroda", rekla je agenciji Beta Marija Vujković, predstavnica Kuće ljudskih prava.

"Mi smo odmah pozvali policiju, ali za pola sata koliko je trajao njihov protest policija nije došla, niti su se pojavili da uzmu izjave od nas", kazala je Marija Vujković.

Ona je ocenila da protest Zavetnika predstavlja nastavak targetiranja neistomišljenika, koje se odvija u atmosferi nekažjivosti koju je stvorila Vlada.

Protest Zavetnika pogledajte OVDE

"Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju na targetiranje onih koji drugačije misle i stanu u odbranu slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava", navela je ona.

Kandić nominovana za Nobelovu nagradu za mir

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.