Zatvorena vrata za direktorku škole

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena vrata za direktorku škole

Radnici Osnovne škole "Mladen Marković" u Vitini ne dozvoljavaju direktorki da uđe u školsku zgradu.

Oni su nezadovoljni odlukom školskog odbora da se na mesto v.d. direktora imenuje supruga bivšeg direktora škole. Dok se problem ne reši, direktorika je novu kancelariju otvorila u isturenom odeljenju ove škole u selu Binac.

Kancelarija direktorice Biljane Jelinić je prazna, u nju ne može, a u zbornici školsko osoblje, koje se protivi njenom imenovanju. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluku školskog odbora nisu znali, da novi vršilac dužnosti direktora, bude šef računovodstva i supruga bivšeg direktora.

Direktorka Biljana Jelinić kaže, da je na nju vršen pritisak od načelnika školske uprave da odustane od mesta v.d. direktora, jer su kolektiv i nastavničko veće predložili drugog kandidata. Po zakonu v.d. direktora bira školski odbor, a ne nastavničko veće, navodi Jelinićeva.

Školska uprava pokušava da reši ovaj problem koji je kako kažu nastao kada je bivši direktor Srđan Jelinić uručio otkazna rešenja pojedinim radnicima škole i zaposlio nove radnike. Za zakon i njegove rupe vežu se i jedna i druga strana. Pozadina cele priče je po svemu sudeći drugacija.

Nastavu u ovoj školi pohađa 23-oje učenika. Radnici škole izdvajaju novac kako bi kupili sredstva za rad. Odlučni su da direktorki ne dozvole pristup školskoj zgradi, a Školska uprava kao jedno od rešenja najavljuje raspisivanje konkursa za novog direktora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.