Zatvoren grad: U karantinu zbog kuge

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren grad: U karantinu zbog kuge

Stanovnici jednog dela grada Jumen na severu Kine su u karantinu, a državni mediji su javili da je jedna osoba u tom gradu umrla od kuge.

Stanovnici jednog dela grada Jumen na severu Kine su u karantinu (Ilustracija)

Agencija Sinhua javila je da je 151 osoba pod nadzorom lekara u Jumenu, gradu s više od 110.000 stanovnika u severnoj provinciji Gansu, pošto su lokalne vlasti utvrdile da su te osobe bile u kontaktu sa zaraženom osobom, umrlom 16. jula.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Istraga je utvrdila da je ta osoba dobila bakterijsku infekciju od svog psa koji je prethodno pojeo glodara zaraženog kugom.

 

Istražitelji su naveli da su svi koji su u karantinu zdravi, ali još niko ne može da uđe ili izađe iz tog dela Jumena.

 

Kao prirodni izvor kuge - žarište infekcija, bolest se javlja u Africi, Aziji, uključujući i Rusiju, Južnu Ameriku i SAD. U Srbiji je poslednja epidemija kuge zabeležena pre više od 160 godina.

 

Zbog brzog širenja i velike smrtnosti, bakterija kuge može da bude i oružje u eventualnom biološkom ratu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kina: Deo jednog grada u karantinu

Izvor: B92, 23.Jul.2014

Peking -- Stanovnici jednog dela grada Jumen na severu Kine su u karantinu, a državni mediji su javili da je jedna osoba u tom gradu umrla od kuge...Agencija Sinhua javila je da je 151 osoba pod nadzorom lekara u Jumenu, gradu s više od 110.000 stanovnika u severnoj provinciji Gansu, pošto su lokalne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.