Zatvor zbog pretnji princu Hariju

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor zbog pretnji princu Hariju

London -- U Britaniji je danas na tri godine zatvora osudjen muškarac koji je pretio smrću princu Hariju, saopštile su tamošnje sudske vlasti.

Ašraf Islam (31) je uhapšen prošle godine nakon što je ušao u policijsku stanicu i izrekao pretnje protiv princa Harija, samo jedan dan nakon što je 22. maja u Londonu na ulici ubijen britanski vojnik Li Rigbi, prenela je agencija AP.

Islama je ispitivala protivteroristička jedinica policije, ali on nije bio optužen za terorističko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delovanje, već za pretnje, za što je i priznao krivicu.

Sudija Ričard Mekgregor-DŽonson je rekao da su inspektori saznali da je Islam pratio kretanje princa Harija i njegove planove za putovanje, dodavši da je on uložio "veoma mnogo vremena i pažnje" u planiranje napada na princa.

Hari je u vreme napada bio treći u redu za britanski tron, ali je u međuvremenu "pao za jedno mesto" u korist svog novorođenog bratanca, princa DŽordža.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.