Zatvara se 42. Međunarodni sajam turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2020, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se 42. Međunarodni sajam turizma

U Beogradu se danas zatvara 42. Međunarodni sajam turizma, održavan pod sloganom "Put pod noge". Najposećenije su bile Hale 1 i 4, u kojima su izlagale zemlje gosti, Srbija, kao domaćin, Pokrajina Vojvodina, domaće banje, planine i salaši.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Egipat. Na tom štandu zanimljiv tradicionalni ples. Slogan Egipta je "Ovde je sve počelo".

Slovačka, Šri Lanka i Kenija su prvi put ove godine prisutne na sajmu. Na štandu Kenije je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veoma zanimljivo.

"Po prvi put smo u Srbiji, to je sve Kenija, safari, imate ovde brošure, ko hoće i ovo je naša muzika, idemo dalje. Kenija", rekao je Stiv Hanington, predstavnik Kenije.

Na štandu Turističke organizacije Vojvodine kažu da su se turisti i ove godine najviše interesovali za Frušku goru, manastire i salaše, kako strani, tako i domaći.

"Ove godine smo takođe imali svaki dan prezentacije lokalnih turističkih organizacija. svima smo dali prostora da prezentuju svoju ponudu, u nekih sat, sat i po vremena, sve to imaju da ponude i tu je bilo isto veliko interesovanje i posećenost, i sa strane", kaže Jovana Perošević, Turistička organizacija Vojvodine..

Posetioce podjednako zanimaju popusti i raznovrsnost ponude na sajmu:

"Mislim da upoznam se i s ponudom, malo da pogledam šta ima sve na sajmu i konkretno ovaj popust koji traje za vreme sajma".

"Svake godine dolazimo i nađemo, mi smo četvoročlana porodica sa malo većom decom, pa nađemo neke popuste. (Jesu ti popusti?) Mislim da su popusti realni".

"Meni je više raznovrsnost ponude. recimo, ići ću u Grčku, želim da idem tako gde ima i banja i more".

Dok zadovoljni posetioci, tj. turisti, trljaju ruke zbog velikih popusta koje su dobili na kupovinu turističkih aranžmana i koji se negde kreću od pet, a negde čak i do 50 odsto, organizatori na 900 štandova iz ukupno 40 zemalja lagano pakuju sajamsku opremu i počinju pripreme za naredni sajam turizma koji će u Beogradu biti održan sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.