Zatražen pritvor zbog pokušaja ubistva policajca

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatražen pritvor zbog pokušaja ubistva policajca

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je danas od suda da odredi jednomjesečni pritvor Sarajliji Damiru Deliću (24), osumnjičenom za pokušaj ubistva policajca, potvrdio je Omar Mehmedbašić, Delićev advokat.

Mehmedbašić je izjavio da je Deliću savjetovao da se tokom današnjeg saslušanja kod tužioca brani šutnjom.

"Budući da su mi njegovi prijatelji rekli da je Damir Delić i ranije imao psihičkih problema i da ja nisam mogao naći motiv za ovakvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njegovo ponašanje, zatražio sam da se uradi neuropsihijatrijsko vještačenje", rekao je Mehmedbšić dodavši da, dok neuropsihijatar ne procijeni njegovo psihičko stanje, Delić neće davati izjavu u Tužilaštvu.

Damir Delić uhapšen je u subotu naveče, nakon što je popodne tog dana fizički napao jednu ženu, pucao na policajca, razoružao jednu plicijsku patrolu i ukrao im policijski automobil, a onda u bijegu još jednom pucao u pravcu drugog policajca i ukrao mercedes jednom Sarajliji.

Policijska potjera za Delićem počela je od Vilsonovog šetališta u Novom Sarajevu, a završena je u Starom gradu, gdje su ga policajci savladali ispalivši tri hica iz pištolja ranivši ga u nogu. Poslije ranjavanja, Deliću je ljekarska pomoć pružena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su utvrdili da ima ustrelnu ranu potkoljnice i povredu na glavi. Nakon što su u KCUS-u ocijenili da više nema razloga za Delićevo zadržavanje u bolnici, on je uhapšen i odveden u policijski pritvor MUP-a Kantona Sarajevo.

Mehmedbašić tvrdi da je Delić trebalo da bude zadržan na bolničkom liječenju.

"Treba da mu izvade metak iz noge. Trpi strašne bolove pa na saslušanje nije mogao doći u zgradu Tužilaštva nego je ono obavljeno u Odsjeku MUP-a KS za zadržavanje osoba lišenih slobode", kazao je Mehmedbašić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.