Zašto su žene od 30 plus bolje u seksu?

Izvor: Kurir, 31.Mar.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto su žene od 30 plus bolje u seksu?

Prema istraživanjima koje je proveo internet "dejting" servis u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama. Za to postoje mnogi razlozi, a mi vam donosimo one najzanimljivije.

Saznajte zašto su žene od 30 plus bolje u seksu.

Prihvatanje sopstvenog tela

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i živcirale se oko svog izgleda, žene u tridesetima postaju svesnije svojih postignuća i kvaliteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa se lakše mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i televizije prestaju biti merilo mršavosti i lepote, te se svaka žena bolje oseća u svojoj koži.

Seksualna snaga

Prosečna žena do tridesetih je već verovatno izmenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim svojim navikama i željama u krevetu. Znajući što je može najbolje zadovoljiti, lako komunicira potrebe i maštarije, te ih se ne boji tražiti tokom intimnih trenutaka. Isto tako, ceni svoje ljubavne veštine i rado ih koristi.

Hemija

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tela, žena se i sama oseća seksualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija

Nakon godina čitanja o seksualnosti kroz članke i erotsku prozu, ženama više nije neprijatno otvoreno razgovarati sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja svojih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska kumunikacija nikad nije bolje funkcionisala, naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Užitak

Seks za ženu u tridesetima više nije dokazivanje, već užitak. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, te se lakše opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše pod čaršafima. A ako polni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome, i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost

Žene u svojim dvadesetima uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. No kako vreme prolazi, dolaze profesionalni i osobni uspesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju igrati samo na kartu telesne lepote, već i razvijenog intelekta, te privlačne osobnosti. Samosvesnije i hrabrije, osećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, obzirom da na podsvesnom nivou primaju poruku kako je neko uistinu spreman provesti čitav život s njima.

(Zadovoljna.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.