Zašto ovog ministra skidaju do kole kože?

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 13:28

Zašto ovog ministra skidaju do kole kože?

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio da njegovog kolegu zaduženog za odbranu BiH na austrijskom aerodromu "skidaju do gole kože".

Kako je rekao, on je te podatke o ministru odbrane BiH Zukanu Helezu dobio od bezbednosnih agencija.

"Gospodin Helez kada god stupi na tlo Austrije, ima dodatne kontrole, izuzmu ga na stranu i pretresaju ga do gole kože. Na kakvom se to spisku nalazi, zašto je to tako, još uvek ne znamo", rekao je Nešić u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << emisiji "Pečat" na RTRS.

"Meni je žao što je to tako, jer možete misliti kako se oseća čovek kojeg skinu do gole kože. Prema informacijama kojim raspolažem, Helez je počeo da izbegava Austriju i bečki aerodrom", naveo je Nešić.

Ministar Helez je, inače, član Socijaldemokratske partije BiH, a u javnosti je poznat po nizu ratnohuškačkih izjava poput one koja je veoma uznemirila gradjane o planovima A i B za obračun sa Republiko Srpskom.

U letošnjem intervjuu za Anadoliju, Helez je Beogradu poručio da će, kako je naveo, "biti prisiljen da komunicira sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom".

Zukan je na gostovanju u SAD tražio proletos da Amerika pošalje brigadu u Bosnu da, kako je kazao, ojača istočnu granicu jer sa te strane dolaze opasne pretnje.

To je isto tražio i od Britanaca, nakon čega je ojačan garnizon u Tuzli.

"Mislim nije loše da oni budu tamo. NATO savez može brzo reagovati bez obzira gde se nalazi. Vrlo jednostavno mogu da reaguju. Građani to kad vide sigurnije se osećaju. NATO je mobilan da u svakom trenutku može da pokriva prostor BiH, ali i Evrope. EUFOR se premešta po BiH gde osete da trebaju biti. Najviše se uzdam u naše domaće snage. Mi imamo svoje snage. Mi smo država koja ima to sve. Ne treba to iskorišćavati svaki dan, ali znamo kada i gde", rekao je tada Helez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.