Zašto nebo nad Hrvatskom nije plavo?

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 10:07

Zašto nebo nad Hrvatskom nije plavo?

Zagreb -- Hrvatski mediji navode da je primećen neobičan fenomen na nebu - uprkos vedrom vremenu plave boje neba nema.

Meteorološkinja Tea Blažević međutim, za tamošnje medije objašnjava da se radi o tome da s područja Afrike stiže velika količina pustinjske prašine i peska, zbog čega je atmosfera "zamućena" zbog čćega je i vidljivost smanjena.

Reč je o, kako objašnjava, bezopasnoj i prirodnoj pojavi koja će se nastaviti i i narednih dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Medijima su se javljali građani koji tvrde da su im i automobili prljavi, a Blaževićeva odgovara da je i to posledica pomenute pojave kao i da nema razloga za zabrinutost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto nebo nad BiH i Hrvatskom nije plavo?

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2021

SARAJEVO, ZAGREB - Sarajevo je u ponedjeljak bilo među najzagađenijim gradovima u svijetu, a hrvatski mediji navode da je primijećen neobičan fenomen na nebu - uprkos vedrom vremenu plave boje neba nema.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.