Zašto je ministar spasavao dete?

Izvor: B92, 15.Mar.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zašto je ministar spasavao dete?"

Predsednik SDS Boris Tadić negodovao je što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvovao u akciji spasavanja otete devojčice u Beogradu.

On je ocenio da je to moglo da dovede u pitanje delotvornost čitavog događaja.

"Nije normalno da u policijskim akcijama spasavanja života, učestvuju i hvale se time ministri policije", rekao je Tadić na izbornoj Skupštini stranke Zajedno za Srbiju u Sava centru.

Kako je naveo, "ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije u normalnoj zemlji je taj koji organizuje ministarstvo, a ne učestvuje u policijskim akcijama, jer dovodi u pitanje živote policajaca i deteta koje treba da bude spaseno".

To bi, kako je Tadić uporedio, značilo da ministar odbrane počne da komanduje vojskom, a ne oficiri koji su stručni za taj posao ili da hirurg, ministar zdravlja pokuša da interveniše u slučaju epidemije, iako nije obučen.

Tadić je rekao i da svojoj stranci neće predložiti saradnju ni sa Vladom Srbije ni opozicijom, ali da su spremni sa svima da razgovaraju ako naiđu na "razumne, normalne i kompetentne političke predloge".

"Spreman sam da razgovaram sa svima i sa vlašću i opozicijom oko koncepcijskih pitanja. Objednjivanje opozicije je moguće samo na vrednosnim osnovama ukoliko se dogovore pravila igre. Još ne vidim da je iko predložio takva pravila igre koja bismo mi prihvatili", rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

On je rekao da Vlada nema nikakvu koncepciju, da je nekompetentna i da sama Vlada ne razume kakva je njena uloga.

Tadić je međutim naveo da se mora sagledati koje vrste koalicija i političkih zajedničkih projekata mogu biti delotvorne.

"Svaka saradnja koja je delotvorna je dobra i u takvoj smo spremi da učestvujemo", rekao je Tadić.

On je istakao da neće da sarađujem sa onim ljudima u politici koji su se bavili korupcijom, koji su krali, koji ne sagledavaju budućnost zemlje na isti način kao i SDS i koji nemaju isti vredmosti poredak kao i SDS.

On je kazao da ne želi da sarađuje sa predsednikom Nove stranke Zoranom Živkovićem, jer ne želi saradnju koja bi ih odvela niz stranputicu.

Tadić je dodao da je u Demokratskoj stranci kad je preuzeo vođstvo 2004. godine nasledio od Živkovića brojne probleme.

"Ja sam nasledio te katastrofalne posledice vođenja stranke 2004. godine. Morao sam da čistim stranku od takve vrste saradnje da lišavam stranku investitora kao što je bio (Miroslav) Mišković jer sam je nasledio od mog prethodnika Zorana Živkovića i sa njima nema saradnje", istakao je Tadić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić: Nije normalno da u akciji policije učestvuje ministar

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2015

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić negodovao je danas što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvovao u akciji spasavanja otete devojčice u Beogradu, pre dva dana, ocenivši da je to moglo da dovede u pitanje delotvornost čitavog događaja..."Nije normalno da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.