Zašto je guska bolji čuvar od psa?

Izvor: Blic, 21.Feb.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je guska bolji čuvar od psa?

Domaća guska je bila prisutna u Evropi još mnogo pre osnivanja Rima, iako su najslavnije guske one koje su svojim gakanjem otkrile noćni napad Gala na tvrđavu Kampidoljo, 390. godine pre nove ere.

Iako se kod nas kaže da je neko glup kao guska, one su zapravo veoma pametne životinje. Prepoznaju vlasnika i vezane su za teritoriju. Domaća guska brani seljakovo dvorište čak bolje od psa, vičući, gačući, prateći uljeza i pokušavajući da ga uštine kljunom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Blic" vam donosi poklon knjige iz najlepšeg serijala enciklopedija. U ponedeljak 26. februara uz knjigu "ZAŠTO ZATO: Životinje" saznajte i: Zašto kengur tako dobro skače, a ne zna da hoda, zašto se foka ne udavi kad spava u vodi, zašto antilope rađaju mladunce uvek u podne i mnoge druge zanimljivosti.

Čitajte "Blic"!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.