Zaštitnik građana u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana u Novom Pazaru

Zaštitnik građana Zoran Pašalić sastao se u Novom Pazaru sa predstavnicima lokalne samouprave i građanima, koji su želeli da iznesu pritužbe na rad institucija. Zaštitnik građana Zoran Pašalić, posetio je i Bošnjačko nacionalno veće i razgovarao sa predstavnicima nacionalnih manjina.
Najveći broj pritužbi, kao i u drugim gradovima Srbije, odnosi se na imovinskopravne odnose, penzijsko i socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osiguranje i na nepoštovanje zakona.

Međutim, problem je što građani ombudsmana doživljavaju kao osobu koja može da reši svaki problem. Po Ustavu i Zakonu o zaštiti građana on nije ovlašćen da kontroliše predsednika, Vladu niti sudove.
Za deset godina zaštitniku građana iz Novog Pazara stigle su samo 352 pritužbe, što je daleko manje nego u drugim gradovima Srbije.
Zaštitnik građna Zoran Pašalić posetio je i Bošnjačko nacionalno veće i ocenio da je položaj nacionalnih manjina u Srbiji zakonski dobar, a da se manjine najviše žale na nedovoljno ostvarivanje prava upotrebe maternjeg jezika, pisma i obrazovanja.
Novi Pazar je jedan od 13 gradova u Srbiji koji su obuhvaćeni kampanjom Zaštitnika građana.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.