Zastava duginih boja na sedištu ombudsmana

Izvor: Beta, 17.Maj.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava duginih boja na sedištu ombudsmana

Na zgradi Zaštitnika gradjana u Beogradu danas je, povodom Medjunarodnog dana borbe protiv homofobije, istaknuta zastava duginih boja, u znak podrške osobama drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta, koji su često diskriminisani. Medjunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije ustanovljen je sa ciljem da se donosiocima odluka, javnosti i medijima ukaže potrebu suzbijanja nasilja i diskriminace LGBTI osoba. Taj dan se obeležava 17. maja jer je na taj dan 1990. godine homoseksualnost uklonjena iz Medjunarodne klasifikacije bolesti Svetske zdravstvene organizacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dugine boje na zgradi Zaštitnika građana

Izvor: B92, 17.Maj.2016

Beograd -- Na zgradi Zaštitnika građana je povodom obeležavanja 17. maja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, razvijena zastava duginih boja...Zastava je ravijena u znak podrške osobama drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta u borbi za njihova prava...Razvijanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.