Zarif ne dolazi u Davos, problem - agenda

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif ne dolazi u Davos, problem - agenda

Iranski ministar spoljnih poslova neće učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu jer su, kako navodi Teheran, organizatori "iznenada promenili agendu".

"Bilo je planirano da prisustvuje, ali su oni iznenada promenili dnevni red i to nije dnevni red koji smo dogovorili. Tako da neće biti u Davosu", izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi na konferenciji za novinare.

Prošle nedelje Rojters je objavio da se Zarif više ne nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na listi skoro 3.000 učesnika Svetskog ekonomskog foruma.

AP konstatuje da Zarif ne dolazi u Davos u vreme krize sa Vašingtonom i neslaganja sa Evropom oko iranskih nuklearnih poteza.

Svetski ekonomski forum održava se i nakon što je iranska vojska oborila ukrajinski avion, napominje američka agencija, dodajući da su tenzije između Irana i SAD povišene i posle ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.