Zaplenjeno pet kilograma heroina

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno pet kilograma heroina

Na graničnom prelazu Gradina u rezervoru "renoa 25" nađeno više od pet kilograma heroina. Prva velika zaplena droge na tom prelazu ove godine. Uhapšen vozač, državljanin Srbije.

Uprava carina juče je saopštila da je pet kilograma droge pronađeno na graničnom prelazu Gradina, u automobilu državljanina Srbije M. I, koji je predat pirotskoj policiji.

Šef Carinske ispostave "Gradina" Vladimir Stojanović rekao je da je pet kilograma heroina, otkriveno na prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema Bugarskoj, bilo sakriveno u rezervoaru automobila koji je vozio jedan državljanin Srbije.

"Juče oko 15.40, na ulaznu stranu graničnog prelaza 'Gradina', stiglo je vozilo marke 'reno 25' pirotskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin M. I. Automobil je zbog postojanja ozbiljne sumnje da se u njemu nešto krije, detaljno pregledan u garaži carinske ispostave", rekao je Stojanović agenciji Beta.

Tom prilikom je u fabričkom rezervoaru automobila otkriveno 10 paketa oblepljenih lepljivom trakom, a ukupna količina pronađenih narkotika je 5.032 grama.

Istraga je u toku i policija za sada ne saopštava druge detalje slučaja.

To je prva veća zaplena narkotika na Gradini u 2011. godini, a prošle godine zaplenjeno je 20 kilograma heroina i 24,5 kilograma ekstazija. U 2009. godini na tom prelazu zaplenjeno je 20 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina i pet kilograma ekstazija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.