Zaplenjeni dukati vredni 44.000 evra FOTO

Izvor: B92, 22.Mar.2022, 16:17

Zaplenjeni dukati vredni 44.000 evra FOTO

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja 55 dukata ''Franc Jozef'', vrednih oko 44.000 evra, kao i 16.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu iz pravca Kuršumlije pristigao ''mecedes benc'' rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka APKiM putovalo dvoje rumunskih državljana.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje i 38-godišnji vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njegova dve godine mlađa saputnica odgovorili su odrečno, tvrdeći da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnim pregledom, najpre je u pregradi koja se nalazi u naslonu između zadnjih sedišta pronađena kesa sa 36.000 evra.

Potom je ličnim pregledom u torbi putnice pronađeno i 55 dukata ''Franc Jozef'' iz 1915. godine, teških oko 770 grama.

Putnicima je od ukupno pronađene sume vraćeno po 10.000 evra, dok će preostali novac i dukati, čija je vrednost procenjena na oko 44.000 evra, biti predmet prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Do njegovog okončanja, pored otkrivenog zlata i novca, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, biće zadržan i automobil procenjen na oko 80.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.