Izvor: Press, 30.Maj.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena tona kokaina, uhapšeni srpski državljani

Kod Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno je 1,2 tone kokaina, koji je kriminalna grupa iz Srbije nameravala da švercuje između Kariba i Evrope, saopštila je francuska vlada. Uhapšena su četiri srpska državljana i jedan Nemac.
 

        Portugalska policija je zaplenila kokain na jednom jedrenjaku u noći između 27. i 28. maja, navedeno je u saopštenju francuske vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prenosi Beta. Francusko Ministarstvo finansija saopštilo je da je operacija bila deo zajedničke istrage francuske carinske službe i britanske Nacionalne kriminalističke agencije, "čija je meta bila srpska kriminalna grupa osumnjičena za krijumčarenje kokaina između Kariba i Evrope". "To je najveća zaplena kokaina do sada u regionu Azorskih ostrva" (udaljenih oko 1.500 kilometara od portugalske obale), navele su portugalske vlasti, dodajući da su uhapšena četiri srpska državljana i jedan Nemac, koji su stari između 29 i 54 godine. Vrednost zaplenjene droge procenjena je na više od 70 miliona evra, a pronađena na četiri skrivena mesta u središnjem delu jedrenjaka.Kod obala Škotske je 23. aprila na jednom tegljaču zaplenjeno više od tri tone kokiana, što je takođe rezultat zajedničke istrage Francuske i Velike Britanije. U Portugaliji su zaplene droge česte, budući da šverceri narkotika koriste dugačku obalu te zemlje da bi lakše prošvercovali drogu na teritoriju Evrope. Rekord kad je reč o zapleni kokaina u Portugaliji iznosi čak 6,1 tonu, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac.
Oblast gde je zaplenjen kokain

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Portugal: Uhapšena četvoročlana srpska banda, švercova tonu kokaina vrednog 70 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2015

Portugalska policija koja je zaplenila rekordnih 1,2 tone kokaina na jednoj jahti u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, pri čemu su uhapšena četiri srpska državljana, delovala je na osnovu dojave francuskih i britanskih istražitelja, saopštila je danas francuska vlada. Francusko Ministarstvo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.