Zaplenjen rezani duvan i 17.000 cigareta

Izvor: RTS, 26.Jun.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen rezani duvan i 17.000 cigareta

U poslednja dva dana carinici sprečili više pokušaja krijumčarenja akcizne robe. Zaplenjeno 75 kilograma rezanog duvana i 17.000 cigareta, saopštila je Uprava carina.

U dubinskoj kontroli auto-puta Beograd-Niš, u večernjim satima, 25. juna, sprečen je pokušaj krijumčarenja 45 kilograma rezanog duvana u vozilu kurirske službe, iako su carinici više puta od početka godine zaustavljali i kontrolisali takve tovare, javlja Tanjug.

Detaljnom kontrolom tovara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utvrđeno je da se među ostalim pošiljkama tu nalaze i dve kese, kao i 15 kutija sa rezanim duvanom čija je ukupna težina 45 kilograma.

Tokom sinoćne kontrole na auto-putu, primećeno je vozilo kurirske službe koje dolazi iz pravca Leskovca ka Nišu. Carinici su odlučili da ga zaustave kod naplatne rampe "Doljevac", jer su tokom poslednjih nekoliko meseci, u više navrata, baš u takvim vozilima otkrivali raznu robu, a najčešće rezani duvan.

Vozač nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, niti bilo kakav dokaz o plaćenim dažbinama, pa je duvan privremeno zadržan, a protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak.

Carinici su dan pre toga, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, sprečili pokušaj krijumčarenja 30 kilograma rezanog duvana u automobilu marke "dačija", vršačke registracije, kojim je upravljao dvojni državljanin Srbije i Hrvatske.

On je tvrdio da nema ništa da prijavi za carinjenje, ali je detaljnom kontrolom automobila otkriveno da je iskoristio sve raspoložive šupljine u vozilu kako bi sakrio rezani duvan. Carinici su kese sa duvanom pronašli u vratima, u podu ispod patosnica, ali i ispod izolacije u gepeku automobila.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a duvan mu je privremeno oduzet.

Na graničnom prelazu Đerdap jedan putnik je pokušao da prokrijumčari 85 boksova cigareta, tako što ih je sakrio u pakovanja kornfleksa, kutiju monitora za kompjuter i kutiju mini-linije. Reč je o rumunskom državljaninu koji je putovao sa tri saputnika.

Utvrđeno je da je u pet kutija kornfleksa zapakovano 438 paklica cigareta "monte"' sa crnogorskim akciznim markicama, dok je u prostoru pored rezervnog točka, u zadnjim desnim vratima i u kaseti kod suvozača, pronađeno još 410 paklica "pal mala" sa makedonskim i srpskim akciznim markicama.

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, tako da je prekršajni sud u Negotinu doneo presudu da se novčano kazni sa 101.000 dinara, kao i oduzimanjem krijumčarene robe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.