Zapalilo se 150 tona goriva na jugu Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021, 17:28

Zapalilo se 150 tona goriva na jugu Irana

Iranski vatrogasci danas su na graničnom prelazu sa Avganistanom gasili požar nakon sto su se zapalila tri rezervoara za skladištenje goriva, izjavili su zvaničnici za iranske medije.

Iran je poslao 10 vatrogasnih vozila za borbu protiv požara kao odgovor na zahtev lokalnih avganistanskih vlasti, izjavio je zvaničnik za vanredne situacije u iranskoj provinciji Južni Horasan za iransku državnu televiziju, prenosi Rojters.

Nije bilo jasno kako su se rezervoari zapalili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Tri cisterne od 150 tona gore," rekao je Ali Akbar Mazidi, šef iranskog graničnog terminala Mahirud, poluzvaničnoj novinskoj agenciji ISNA. "Vatra nije stigla na iransku teritoriju i naša prognoza je da će biti zaustavljena za oko 30 minuta", dodao je.

Sredinom februara, u požaru na drugoj avganistanskoj carinskoj postaji na iranskoj granici, povređeno je oko 60 ljudi kada je na stotine cisterni s gorivom eksplodiralo, ometajući snabdevanje električnom energijom i nanoseći štetu u milionima dolara.

Uzrok je bio nepoznat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Požar na granici - zapalilo se 150 tona goriva VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 06.Mar.2021

Teheran -- Iranski vatrogasci su na graničnom prelazu sa Avganistanom gasili požar nakon sto su se zapalila tri rezervoara za skladištenje goriva...To su izjavili zvaničnici za iranske medije...Iran je poslao 10 vatrogasnih vozila za borbu protiv požara kao odgovor na zahtev lokalnih avganistanskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.