Zapad neće moći da zastraši Rusiju

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 00:37

"Zapad neće moći da zastraši Rusiju"

SAD, Velika Britanija ili bilo koja druga država neće moći da zastraše Rusiju, smatra američki analitičar Endrju Bek.

U nedeljama koje su prethodile ukrajinskoj krizi, kulturne i političke institucije povezane sa SAD počele su takozvano ukidanje Rusije. U njihovim izjava usledila su "visokomoralna negodovanja", a počele su da se čuju i izjave solidarnosti sa Ukrajinom.

Endrju Bek smatra da ovi postupci nisu doveli do efekta na koji je Zapad računao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Rusi će češće doživljavati napade zapadnih medija kao čast nego kao znak propadanja svoje nacije", rekao je analitičar.

Rusija se već dugi niz godina pozicionira kao alternativa Sjedinjenim Državama. Što se država više udaljava od zapadnih vrednosti, to je bliža željenom idealu. Ono što u očima Amerikanaca izgleda kao aberacija, za Ruse je to potvrda njihovog uspeha. Kako je američko kulturno carstvo postalo manje tradicionalno, Rusija je otišla u potpuno suprotnom smeru.

"Ove institucije su zauzvrat potvrdile identitet Rusije kao suštinski dobre nacije sa legendarnom istorijom", navodi ekspert za The National Interest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.