Žandarmerija:Stabilno na MK granici

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija:Stabilno na MK granici

U pograničnom pojasu sa Makedonijom i kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju sa KiM na području Preševa, bezbednosno stanje je stabilno.

To je rekao komandant Žandarmerije Goran Dragović u bazi "Kozjak" uz navode da pojačane jedince Žandarmerije u saradnji na vojskom, policijom i službama bezbednosti u potpunosti kontrolišu to područje.

"Sve pratimo, a naše patrole su 24 sata na terenu i za sada nemamo nikakvih problema", rekao je Dragović naglasivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobru saradnju sa Vojskom Srbije.

Prema njegovim rečima, Žandarmerija tesno sarađuje sa vojskom koja joj je stavila svoju logistička sredstva na raspolaganju "i spremni smo da izvrršimo svaki zadatak".

U bazi "Kozjak" stacionirani su pripadnici Petog odreda Žandamerije koji kontroliše deo pograničnog pojasa sa Makedonijom.

"Do sada nismo imali sumnjiva lica koja bi pokušala da ilegalno pređu iz Makedonije u Srbiju", kaže komandant tog odreda Dejan Luković.

Prema njegovim rečima, svi u bazi "Kozjak" su prekaljeni profesionalci i izvršavaju sve postavljene zadatke.

Pripadnici Žadarmerije, kako su saopštili, imaju i dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.