Žan Mišel Žar u Areni 10. oktobra

Izvor: Blic, 16.Jun.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan Mišel Žar u "Areni" 10. oktobra

Domaća publika očigledno je ostavila dobar utisak na Žan Mišel Žara prilikom njegovog prvog nastupa u "Areni" pre par godina, te će ponovo nastupiti na istoj lokaciji 10. oktobra.

Muzički revolucionar Žan Mišel Žar, u sklopu svoje svetske turneje "World Tour 2011" nastupiće u "Beogradskoj areni", 10. oktobra.

Svetsku slavu postigao je 1977. godine sa albumom "Oxygene” koji je prodat u preko 18 miliona kopija.

Žan Mišel Žar, pionir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svojoj oblasti, dosta je doprineo u širenju muzičke revolucije u dvadesetom veku u razvoju elektronske muzike, zasnivajući je na zvucima umesto na notama, dopuštajući kompozitoru da postane sam svoj majstor.

Svojim albumima " Oxygene", "Equinoxe" te "Magnetic Fields" postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike od "Air", "Daft Punk", Mobija ...

Ulaznice za ovaj spektakl će se uskoro naći u prodaji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žan Mišel Žar 10. oktobra u Beogradu

Izvor: Mondo, 16.Jun.2011

Pionir elektro-pop zvuka Žan Mišel Žar, posle tri godine se vraća na "mesto zločina", u Beogradsku arenu, gde će nastupiti 10. oktobra.

Nastavak na Mondo...

Žan Mišel Žar u Beogradskoj areni 10. oktobra

Izvor: NC magazin, 16.Jun.2011

Muzički revolucionar, Žan Mišel Žar (Jeane Michel Jarre) nastupiće u Beogradskoj areni 10. oktobra, u sklopu svetske turneje "World Tour 2011". Na drugom po redu koncertu u Areni, publika će imati priliku da uživa u neverovatnom audio-vizuelnom doživljaju...Kao pionir u svojoj oblasti, Jarre...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.