Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zamoliću Izrael za podršku u Americi!"

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić će u Izraelu razgovarati sa najvišim izraelskim zvaničnicima: kolegom Benjaminom Netanijahuom i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom. Drugog dana posete predsednik srpske Vlade razgovaraće sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom, a potom i sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom.

Premijer Vučić je, po dolasku u Izrael, izjavio da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou.

Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski premijer je rekao da će Izrael zamoliti za podršku u SAD i u drugim zemljama gde Izrael, kako je naveo, ima veliki uticaj i veliki značaj.

Vučić je naveo da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim izraelskim ljudima, uključujući Šimona Peresa, koga je nazvao “ikonom Izraela”.

- To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu – naglasio je premijer Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.