Zakon o radu ide na ruku samo poslodavcima

Izvor: Beta, 06.Jul.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o radu ide na ruku samo poslodavcima

BEOGRAD, 6. jula 2014. (Beta) - Predsednik Sindikata "Sloga" Željko Veselinović ocenio je da najavljeni Zakon o radu ide na ruku samo poslodavcima i ozakonjuje neizvesnost radnog mesta i da ne može biti dobar za radnike ma koliko se političari upinjali da nas u to ubede.

"Njegovim usvajanjem dobićemo još jedan u nizu eksperimenta nad radnicima, jer poruke koje dobijamo od političara na to jasno ukazuju. Odakle uopšte ideja da smo lenj narod, da srpski radnik mnogo kuka, malo radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i da traži da bude plaćen za ono šta nije zaradio?", upitao je Veselinović u saopštenju.

Veselinović je zapitao da li političari znaju da je cena radnog sata u Srbiji niža od cene kilograma paradajza, da mnogo radnika radi a ne prima platu, da im zarada kasni po nekoliko meseci ili godina i da mnogi i u petoj deceniji života rade preko omladinskih zadruga.

"Čemu onda toliko ironije, citata poznatih ličnosti i državnika, priča o samospaljivanju i o filmu Majkla Džordana iz koga treba izvući nekakvu pouku? Nemamo mi vremena da gledamo filmove i da analiziramo citate poznatih ljudi i državnika, ali imamo vremena da dodjemo na javnu raspravu i da im postavimo sva ova pitanja i ujedno kažemo da nemaju prava da nam uvode zakone na našu štetu i pretvore državu u zemlju siromaštva i jeftine radne snage", naveo je on.

Lider tog sindikata je zapitao gde je odgovornost političara u propadanju ekonomije i gde su oni bili u proteklih 25 godina, šta su radili i koliko su partija i ideologija promenili, odnosno odakle im hrabrost da tako relaksirano kritikuju sopstveni narod.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cena rada niža od kilogram paradajza

Izvor: Blic, 06.Jul.2014

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas da predloženi zakon o radu koji samo poslodavcima ide na ruku i koji ozakonjuje neizvesnost radnog mesta, nikada ne može biti dobar, "ma koliko se političari upinjali da nas u to ubede" i pita da li oni znaju da je cena radnog sata niža od cene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.